iyiyasamSatin-al“Sözler kaybolabilir, unutulabilir ama yazılı bir eser ortaya koymak hem büyük bir hizmettir, hem de daha geniş kitlelerin sağlıklı beslenmesine yardım eder.Dilara Koçak’ın yazdığı kitabı okumanızı hararetle tavsiye ederim.”
Rahmi M. KOÇ

“Ben Dilara Hanım’dan çok şey öğrendim. Sizlerin de bu kitaptan çok şey öğreneceğinize eminim.”
Aydın DOĞAN

“Sağlıklı bir yaşam için Dilara Koçak’ı bütün  dostlarıma tavsiye ediyorum. Sizi, sizden daha iyi tanıyan, ikna eden, alışkanlıklarınızdan vazgeçiren bir diyetisyen.”
İnan KIRAÇ

“Ben ona hep ‘vicdanım’ diye hitap ederim… Zira tam da aklımdan şeytana uyup tıka basa yemek geçtiği zaman arar telefonla.”
Cem BOYNER

“Dilara Koçak genç, pırıl pırıl, başarılı, çalışkan kişiliğiyle beslenme kültürümüzü yeniden şekillendiren ve sağlıklı yaşamın sırlarını bizlere veren bir sağlık perisidir.”
Leyla ALATON

Diyet listesine bağımlı olmak sağlıklı beslenmek demek değildir,
önemli olan beslenmeyi öğrenmektir.
Bu nedenle öncelikle kişinin kendini tanıması, beslenme biliminin
temel ilkelerini öğrenmesi gerekir.
Her birey için özel bir beslenme çözümü ve tipi mutlaka vardır.
Dilara Koçak “İyi Yaşam”da herkesin kendi beslenme biçimini
yönetebilmesi için gerekli bilgileri bizimle paylaşıyor.

Kitap 8 bölümden oluşuyor:
1. bölümde insanın enerji kaynakları (karbonhidratlar, proteinler,
yağlar, vitaminler, mineraller) irdeleniyor.
2. bölümde “Neden yemek yeriz?” sorusuna cevap aranıyor.
Yeme krizi nasıl başlar? Neden yemek yeriz? Sık tartılmak problem
mi? Bu sorular kendinizi daha iyi tanımanızı sağlıyor.
3. bölüm hamileyken, emzirirken, ergenlikteyken, menopozdayken
vb nasıl beslenilmesi gerektiğini vurgulayan “Siz ne yemelisiniz?”
adını taşıyor. Okul çocukları, kilo almak isteyenler, 0 -1 yaş beslenmesi
gibi hayatın her dönemi düşünülmüş.
4. bölüm “Mükemmel diyet var mıdır?” sorusuna cevap arıyor.
Bu bölümde dünyada en çok uygulanan diyetler ele alınıyor.
5. bölüm “Zayıflarken” insanların neden kilo aldıklarını anlatan,
besin gruplarını, porsiyon ölçülerini ve çeşitli tüyoları içeriyor.
6. bölüm özel günlerde (evlilik hazırlığı, ramazan, bayram, yeni yıl,
sonbahara girerken, kış depresyonu, bahar yorgunluğu, yaza geçiş)
nasıl sağlıklı anlatılıyor.
7. bölüm gıdaları büyüteç altına alıyor, iyi veya kötü besin var mıdır
sorusuna cevap arıyor. Bu bölümde besinler detaylı olarak okura sunuluyor,
çay, alkol, su makarna et, tavuk, balık ayrı ayrı inceleniyor
mevsimine göre hangi sebzenin yenmesi gerektiği anlatılıyor.
8. bölüm iyi yaşamı hedeflemek için yapılması gerekenleri anlatıyor.
Kanser, sigara, kolesterol egzersiz market alışverişi için tüyolar var.
Dilara Koçak sağlığın markette başladığını söylüyor. Mutlaka etiketleri
okumanın gerekliliği, katkı maddelerini tanımamız, pişirme
ve saklama yöntemlerini bilmemiz gerektiği vurgulanıyor.

“İyi Yaşam” hazırlanırken yeni araştırmalar ve beslenme biliminin
yeni tavsiyeleri titizlikle incelenmiştir.
Kitapta 99 farkı konuda araştırma özeti ve ipucu bulacaksınız.
Kitap günlük hayata uygun pratik bilgileri kolay ve anlaşılır
bir dil ile anlatıyor.
Uzman Diyetisyen Dilara Koçak birçok ünlü isim ve iş adamına da
beslenme danışmanlığı yapıyor.

KİTAPTAN :
“Eğlenceli TV programları şişmanlatıyor,
Yorgunluk gece geç saatte gereksiz yemek yemenin sebebi olabiliyor.
Genç yaşta anksiyete veya depresyon geçiren kadının şişman olma riski
daha fazla ama erkekler çok etkilenmiyor.
Sık tartılan bireylerde yeme bozukluğu gelişebiliyor.
Anne sütü ile beslenen bebeklerde obezite gelişme riski daha düşük.
Annenin yeme takıntısı çocuğu etkileyebiliyor.
Erkekler evliliğin ilk yıllarına dikkat etmeli kilo alma açısından riskli
kadınlar ise menopoz dönemi ve hamilelik dönemine dikkat etmeli
Haftada 2 kez veya daha fazla baklagil tüketenlerde kanser görülme
sıklığı % 24 azalıyor.
Çikolata zihinsel performansı olumlu yönde etkileyebiliyor.
Anne ve baba şişman değilse çocuğun şişman olma riski % 10.
Günde bir kez bile salata yemek koruyucu olabiliyor.
Alkolü çok içenler en kötü beslenme alışkanlığına sahip olabiliyorlar
Omega 3 antidepresan gibi etki yapıyor.
Egzersiz öncesi şekerli besin tüketmek yağ yakımına engel olabiliyor.
Sigarayı bırakanların tad alma duyuları artıyor bu da daha fazla yemeye
sebep olabiliyor.”