Bir masa düşünün etrafında bütün sevdikleriniz ve siz… Yeni yıl size ve bütün sevdiklerinize önce sağlık sonra da huzur, bereket, şans ve mutluluk getirsin.
Yılbaşı gecesi için sizlere onu yemeyin bunu yemeyin demeyeceğim. Ama yeni yıl sofranızı hafifletmek için bazı önerilerim olacak. Yeni yıla daha hafif ve mutlu girebilmek için yemeğe mutlaka salata veya çorba ile başlayın. Tatlı seçimlerinizde daha hafif ve masum tercihler yapmaya çalışın. Mezeleri doymak için değil de tadına bakmak için tüketmeye çalışın ve bol bol su için. Peki ben bütün bunları nasıl yapacağım diyorsanız işte size yeni yıl sofrasında yardımcı olacak tariflerim…
- Zencefilli Bal Kabağı Çorbası
2 parça taze zencefil
3-4 adet havuç
3 dal kereviz sapı ve bir adet kereviz
3 diş sarımsak
2 adet soğan
1 kase et/ 1 kase tavuk suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağ
150 gram balkabağı
Az, tuz, kimyon, karabiber(dileyenler köri ekleyebilir.)
İlk olarak soğanlar küp şeklinde doğranır, bıçak yardımı ile hafifçe ezilen sarımsak pembeleşinceye kadar pişirilir. Sonra doğranmış balkabağı, kereviz ve kereviz sapı ile baharatlar ilave edip sotelemeye devam edilir. 1-2 bardak su ekleyip sebzeler pişince blendırdan geçirilir.
- Portakallı Ispanak Salatası
2 bağ ıspanak
3 yemek kaşığı haşlanmış bulgur
3 yemek kaşığı lor peynir
1 portakal
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Ispanaklar iyice temizlenip ayıklanıp, doğrandıktan sonra bir kaba alınır. Üzerine haşlanmış bulgur, lor peyniri ve küçük parçalara ayrılmış portakallar ve zeytinyağı ekleyip, limon ilave edilerek servis edilebilir.
- Yalancı Çerkez Tavuğu
5-6 adet ceviz
1 havuç
3 yemek kaşığı yulaf
1 kase yogurt
2 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı hardal
Rendelenmiş havuçlar, kırılmış cevizler yoğurt ve labne ile birleştirilir. Daha sonra üzerine yulaf ve hardal eklenerek karıştırılır. Dilerseniz içine haşlanmış tavuk da ekleyebilirsiniz.
- Kabak Spagetti
2 orta boy kabak
1 yemek kaşığı hardal
1 kase yoğurt
Karabiber
3 tam ceviz
2 orta boy kabak, spiral spagetti rendesi ile rendelenir. 1 kase yoğurt, 1 yemek kaşığı hardal ve karabiber ile karıştırılır. Üzerine ceviz ilave edilerek servis edilir.
5.Yılbaşı Topları
½ nar
6-7 adet hurma
3 kuru kayısı
10-15 Badem
2 yemek kaşığı kakao
Bol hindistan cevizi
6-7 adet sıcak suda bekletilmiş kabuğu soyulmuş hurma, 3 adet sıcak suda bekletilmiş yumuşamış kayısı, 10-15 adet çiğ badem ve 2 yemek kaşığı kakao blenderdan geçirilir. Elde edilen hamurun içine nar taneleri de koyularak tekrar karıştırılır ve küçük toplar yapılır. Topların her tarafı Hindistan cevizine batırılarak süslenir. Dilerseniz nar taneleriyle dolu tabaklarda servis edebilirsiniz. Afiyet ve sevgiyle…