1990 yılında beslenme ve diyet mesleğine gönül veren Dilara Koçak, Hacettepe Üniversitesi, “Beslenme ve Diyetetik” mezunudur. Yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamlayarak uzman ünvanını almıştır. 2003-2004 yıllarında Amerika Birleşik devletlerinde çeşitli hastanelerde bulunmuştur ve burada edindiği tecrübe ile Mezura kliniğini kurmuştur. Bireysel beslenme danışmanlığı ve diyet tedavisi hizmetlerine ilave olarak Coorporate Wellness uygulamasının Türkiye’de öncüsüdür. Yıllardır birey beslenmesi üzerine çalışan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, son yıllarda odağına gezegeni beslemeyi aldı. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Sıfır Atık Sıfır Açlık proje destekçisi olarak pek çok proje gerçekleştirdi. FAO’nun 2011 yılında başlattığı Save Food : Gıda Kayıp Ve İsraflarının Azaltılması Küresel Girişimi’nin devam projesi olan, 2020 Mayıs ayında lansmanı gerçekleştirilen FAO ve Tarım Orman Bakanlığı işbirliğinde “ Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” kampanyasının aktif destekçisi olarak çalışmalarına devam ediyor.
“Gezegen hasta, toprak hasta, hava hasta, su hasta” söylemiyle yıllardır tam zamanlı olarak tüm bilgi ve tecrübesini iklim krizi, açlık ve atık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kitlelerle paylaşan Dilara Koçak kurucusu olduğu DK Dükkan gıda ve iyi yaşam ürünleri ile “ geleceği besle” hareketini destekliyor. Çorba, atıştırmalık ve fonksiyonel içecek alanında geliştirdiği tariflerinde yerel üretici, kadın kooperatiflerine öncelik verirken ürünlerini cam kavanoz/şişe vasıtası ile sağlıkla tüketici ile buluşturuyor.
“İyi Yaşam Günlüğü” çalışması ilk olarak 2005 yılında yayımlanmaya başlamış olup, değişen konu ve içeriğiyle on iki yıldır sağlığına önem verenlerin klasiği haline gelmiştir. 16 yıldır devam eden İyi Yaşam Günlüğü iki yıldır Sürdürülebilir Yaşam Günlüğü olarak hayatına devam etmektedir. 2022 yılında ise Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteği ile İngilizce baskısı gerçekleştirilmiştir.
Koçak’ın 2007 yılında Dilara Koçak ile İyi Yaşam, 2009 yılında Afiyetle Diyet Kitapları ve 2015 yılında Afiyetle Diyet Tarifleri kitabı yayımlanmıştır. Milliyet gazetesi, CEO Life, Hello dergileri yazarı olan Koçak, CNN Türk, Kanal D, TRT ve HaberTürk kanallarında iyi yaşam ve beslenme konularında programlar hazırlayıp sunmuştur.
Dijital iletişim kanallarında güçlü bir etkileşime sahip olan Koçak, 25 yıllık diyet ve sağlık mesleki tecrübelerini kendi mobil uygulaması ile tüm takipçileriyle paylaşmaktadır. İyi yaşamın tüm boyutları ilgi alanında olup çevre dostu seçimler, gurme lezzetler, seyahat, egzersiz, sürdürülebilirlik, beslenme ve diyet, sıfır atık deneyimlerini de sosyal medyada anlatan Koçak bu anlamda da trendleri takip eden ve paylaşan önemli bir yol göstericidir. 2019 ve 2020 ve 2021 yıllarında Marketing Türkiye BoomSonar Social Media Awards organizasyonunda “En Başarılı Sağlıklı Yaşam Influencerı” seçilmiştir.