Diyete sihirli bir dokunuş yaparak sizi tek başına inceletecek “mucize” bir gıda olsa ne güzel olur değil mi?
Kötü haber! Mucize gıda yok[Simge]
İyi haber! Etkili yiyecekler var [Simge]
Eğer aç kalmadan incelmek istiyorsanız, uzun süreli tokluk yaratan lifli besinler ile düşük yağ ama yüksek protein içeren gıdaları listenizin ilk sırasına yerleştirin. Bir de bileşimindeki bazı besin öğeleri yüzünden etkili olan yeşil çay, ananas, mango gibi besinleri daha fazla tüketin
YUMURTA: Gün boyu sizi tok tutabilecek önemli bir protein kaynağıdır. “Amerikan Üniversitesi Dergisi”nde yayımlanan bir araştırma, kahvaltıda iki yumurta ve ekmek yiyen insanların sonraki  24 saat içinde 400’den daha az   kalori aldığını gösteriyor. Yumurtanın sarısı E vitamini içerir ve yağlı yapısıyla uzun süre tok tutar.İpucu: Yumurta yanında maydanoz ve ceviz yiyerek daha uzun süre tokluk, faydalı yağ asidi alabilir, lif dengesi sağlamış olursunuz

KARNABAHAR/BROKOLi: Karnabahar, kanserle savaşan sülforafan ve fitobesin içeriğinin yanı sıra, kilo kaybı için yararlı olan folat ve C vitaminini yüksek miktarda içeriyor. Ayrıca, Purdue Üniversitesi’nden uzmanlar, fiziksel     aktiviteyle yağ yakımında C vitamininin önemine işaret ediyor. Tüm bunların yanında karnabahar lezzet     açısından da çok iyi bir seçenektir. (Eğer karnabahar hayranı değilseniz, ıspanak veya brokoli deneyebilirsiniz)
İpucu: Krema kıvamında patates püresini seviyor musunuz? O halde, karnabaharı bir baş sarımsak, biraz tuz, biraz zeytinyağı ve rendelenmiş parmesan veya lor peyniriyle püre yapabilir, enfes bir lezzet elde edebilirsiniz!
ÇORBA: “Obezite Araştırma Dergisi”nde yayımlanan bir çalışmada, her gün kremasız, bol sulu     2 porsiyon çorba içmenin altı aylık dönemde toplamda neredeyse iki katı oranda kilo kaybını sağladığını söylüyor. Peki neden? Bir gıdanın içine su ekleyerek tüketmek, sadece su tüketmekten daha çok doygunluk sağlıyor ve tok tutuyor. Çorba, gıdaya hacim ekliyor ve ekstra kalori olmadan tok hissetmenize yardım ediyor.
İpucu: Su bazlı çorbalarınıza sebzeler ya da lif bakımından zengin baklagiller ekleyebilirsiniz.

BALIK:  İsveç’te Karolinska Enstitüsü’nde yapılan bir araştırma, öğle yemeğinde balık yiyenlerin akşam yemeğini diğerlerine oranla yüzde 11 daha az tükettiğini ortaya koydu.
İpucu: Izgara balığa biraz     lezzet eklemek için soya sosu veya  zencefille marine etmeyi     deneyebilirsiniz.

YAĞ YAKICI MANGO
Mango, yaşlanma ve hastalıkların tetiklediği iltihaplanma ile savaşan bir meyve. Lif ve anti-oksidanlar kadar bağışıklık sistemini destekleyen A ve C vitaminleri de içermektedir. Son araştırmalar, bu lezzetli meyvenin vücut yağının yakılmasında da yardımcı olabileceğini göstermiştir. Havyanlar üzerinde yapılan deneylerde bazı farelere soğutulup kurutulmuş ve sonrasında toz haline getirilmiş mango verilmiştir. İki ay sonra, mango ile beslenen farelerin daha az kolesterol seviyesine, daha vücut yağına ve daha iyi kan şekeri değerlerine sahip olduğu görülmüştür. İpucu: Yağsız süt ve kinoa ile mangolu puding iyi bir tatlı olabilir tatlandırmak için hurma püresi veya kuru kayısı eklenebilir
YAĞSIZ YOĞURT: Tennnessee Üniversitesi’nde yapılan çalışma,  12 hafta boyunca günlük diyette üç porsiyon yemeğin yanında yoğurt tüketenlerin diğerlerine göre iki kat fazla kadar kilo kaybettiğini gösteriyor. Peki neden? Süt ürünlerinde bulunan biyoaktif bileşiklerle kombine olan kalsiyum, yağ yapma sürecini yavaşlatıyor ve özellikle göbek çevresindeki yağ yakımını artırıyor.
İpucu: Günlük diyetinize ufak yoğurtlar ve yanına meyve, tarçın ekleyerek lezzetli tatlar     elde edebilirsiniz.
YEŞİL ÇAY
Yeşil çayın içerisindeki etkili bileşenlerden ‘epi-gallo-kateşin–3-gallat’ adı verilen ve kısaca EGCG olarak isimlendirilen biyolojik öğenin yağ yakıcı etki gösterdiği uzun zamandır biliniyor. Bu nedenle siyah çayın yanında yeşil çay içme alışkanlığımızın olması önemli. Bilimsel çalışmalarda farklı topluluk ve şartlarda yürütülen çalışmaların sonuçları yorumlandığında yeşil çayın etkinliği konusunda daha gerçekçi sonuçlar çıkarılabilmektedir. Yapılan bazı çalışmalar karın yağlarının ilk giden bölge olduğunu göstermektedirİpucu: taze nane, dilimlenmiş portakal ve biraz limon le demlediğiniz yeşil çayın tadı daha yumuşak olur
ANANAS
Ananas, tropikal iklim kuşağının meyvelerindendir. C vitaminin iyi bir kaynağı olan ananasın lif oranı da gayet iyidir. Ayrıca az bulunan bir mineral olan manganezin de mükemmel bir kaynağıdır. İçerdiği bromelain enzimi proteinleri sindirici etkiye sahiptir. vücutta meydana gelebilecek olan inflamasyon ve ödemi de etkili bir biçimde azaltır. Zedelenmiş dokuların iyileşme süresini kısaltabilir. Antioksidan koruma sağlar ve bağışıklık sistemini destekler. Bromelain dokularda meydana gelen ödem ve inflamasyon sonucu ortaya çıkan artrit, sinüzit, gut hastalığı, bademcik iltihabı ya da yaralanma ve burkulmaların iyileşmesine yardımcı olur. Son yapılan çalışmalar gösteriyor ki
İpucu. Diyet yapanlar için de çok uygun ve yoğun tatlı tadına sahip lezzetli bir meyve, 2-3 kaşık tarçınlı yoğurt ve badem ile tüketin