EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ

2 adet limon

1 adet portakal

3-4 yemek kaşığı bal

Taze nane yaprakları

8-10 adet çilek veya yaban mersini

1 bardak ılık su

8-10 bardak soğuk su

 

Limon ve portakalı buzdolabında 5-6 saat kadar dondurun. Buzluktan çıkardığınız limon ve portakalı dilimlere ayırın. Kabuklarıyla beraber limon ve portakalı blenderdan geçirin. Eğer isterseniz çilekleri de dondurup, blenderdan geçirerek bu karışıma ekleyebilirsiniz. 1 bardak ılık suda balı eritin. Bütün hepsini birleştirin, karıştırın ve bir süre dinlenmesi için bekletin. Daha sonra temiz bir file yardımıyla karışımı süzün, kalan tortuyu sıkarak ve üzerine biraz su ekleyerek birkaç kez süzmekte fayda var. İçine yaban mersini, çilek ya da dilediğiniz meyvelerden dilimleyerek ve taze nane yapraklarından ekleyebilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğa göre sulandırarak da tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

 

Diyetisyen Betül Karakuş